· 

Made in Twente

Een tikkie vooruit

 

Niet alleen de klok gaat vanavond een tikkie vooruit.. Want onverwachts, maar zeker niet ongewenst heeft klokkenmaker Marcel met zijn bedrijf Loohuis Antiek & Klokken de krant gehaald!

 

De Tubantia heeft een artikel ter grootte van een complete pagina geplaatst, die jij hier nu ook kunt lezen. Het artikel maakt deel uit van de rubriek 'Made in Twente', dat wekelijks achter de schermen kijkt bij bedrijven, evenementen en instanties waar de regio Twente trots op mag zijn.

Klokkenmaker Marcel krijgt het druk

De klok moet vanavond een uur vooruit gezet worden want we gaan van de winter- naar de zomertijd. En dat betekent dat klokkenmaker Marcel de weken daarna altijd extra druk is. "Dan slaan mensen aan het prutsen met de klok. Een uur vooruit, maar net te ver, dus een stukje terug - en daar kunnen die oude mechaniekjes niet goed tegen. Dus dan komen ze hier." 

De toekomst van antieke klokken

Antieke klokken hebben soms een stoffig imago, vaak onterecht. Veel klokken zijn namelijk vandaag de dag ontzettend hip. En de klokken die niet voldoen aan het modebeeld van nu worden door Marcel omgetoverd tot echte eyecatchers. Zo plaatst hij bijvoorbeeld antieke uurwerken in doorzichtige kunststof kasten, die hij compleet zelf met de hand maakt, met als resultaat stoere industriële hangklokken. Andere antieke klokken hoeven het alleen met een likje verf te doen.

"Een tijd lang waren antieke klokken echt iets voor oude mensen. Maar het klantenbestand verjongt weer, merkt Marcel Loohuis."


Lees het hele artikel door op de onderstaande foto's de klikken: