Antiekwinkel

Aan de Denekamperweg 30 te Geesteren (Overijssel) hebben wij een knusse antiekwinkel. Onze winkel staat vol met antieke goederen en antieke klokken. We hebben heel wat verzameld door de jaren heen. Ons aanbod is hierdoor zeer divers en erg uitgebreid. We hebben maar liefst 250 antieke klokken! Ook voor antiek glaswerk en antiek zilver kun je bij ons terecht.

Zowel antiek inkoop als verkoop

Wij zijn niet alleen vekoper van antiek, ook doen wij aan antiek inkoop. Op deze manier hebben wij altijd een bijzonder en exclusief aanbod antiek in onze antiekwinkel.

Antiekwinkel Loohuis
Neem zelf eens een kijkje in onze antiekwinkel!


Alles in onze antiekwinkel heeft een 'ziel'

Onze filosofie is dat vrijwel alles uit onze antiekwinkel in een interieur te combineren valt. Hierbij kun je denken aan antieke klokken, oude kasten, antiek zilver, brocante, glaswerk, schilderkunst, eiken tafels, salontafels, antieke dressoirs.. teveel om op te noemen!

 

Alles valt met elkaar te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een kist uit de VOC-tijd van donker eiken, te vinden in de antiekwinkel, die kan functioneren als tv-meubel in een modern en industrieel interieur. De goederen bij Loohuis Antiek & Klokken zijn geselecteerd om hun uitzonderlijke kwaliteit en stijl. Bekijk ze zelf eens in onze antiekwinkel.

 

Antiek is een verzamelnaam voor oude kunst-, sier- en gebruiksvoorwerpen. Er is geen vaste definitie voor antiek, al staat in het woordenboek het volgende: "an·tiek (bijvoeglijk naamwoord), 1: afkomstig uit, behorend tot de Griekse en Romeinse oudheid: de antieke beschaving, 2: afkomstig uit een vroegere stijl- of cultuurperiode: antiek porselein, 3: ouderwets" (Van Dale, 2017).

 

Wij zien antiek echter als alles behalve ouderwets, maar eerder als voorwerpen en meubels van een dusdanige kwaliteit die 100 jaar of ouder zijn en nog steeds in perfecte staat zijn. Antiek heeft z'n tijd doorstaan en heeft een geschiedenis, een rijk verleden. Al het antiek uit onze antiekwinkel werd met liefde gemaakt. Elk voorwerp heeft zijn eigen verhaal en zegt ons iets over hoe onze voorouders leefden. Je zou dus kunnen stellen dat antiek een 'ziel' heeft.

Antiekwinkel, antieke klokken en klokkenmakerij
Je vind echt van alles in onze antiekwinkel. Antieke lampen, klokken, antieke spiegels en meubelen.. noem maar op!

Het voordeel van antiek is dat antieke goederen bijna geen waarde verliezen. Je investering is dus altijd veilig omdat antiek met de jaren juist schaarser en meer geld waard wordt. Anders dan een grote hangklok van een Zweedse winkel zal een antieke schoolklok uit onze antiekwinkel altijd een veilige en slimme investering zijn.

"Antiek vinden wij niet raar,

alleen heel bijzonder!"

Sommige mensen denken bij het woord 'antiek' vooral aan oud en aan oude rommel. Maar al het antiek in onze antiekwinkel is veel meer dan dat. Het moet namelijk aan een aantal criteria voldoen, voordat het voorwerp daadwerkelijk als antiek gezien kan worden:

 • Het object moet door mensenhand gemaakt zijn (beperkt gebruik van machines);
 • Minimaal 100 jaar oud zijn (er zijn uitzonderingen, want sommige voorwerpen zoals boeken, zijn al antiek vanaf 75 jaar).

De ouderdomsgrens van antiek staat niet altijd vast. Want ook steeds recenter werk wordt als antiek beschouwd. Denk aan Jugendstil en Art Deco. Antiek komt voor in vele soorten en maten. Daarom zijn er veel verschillende categorieën, namelijk:

 • Schilderijen;
 • Meubilair;
 • Klokken, horloges en instrumenten;
 • Kleden, tapijten en textiel;
 • Keramiek;
 • Glas en kristal;
 • Metalen voorwerpen;
 • Sieraden;
 • Munten en penningen;
 • Boeken.

Bron: Wikipedia.nl

Wist je dat je ook bij onze antiekwinkkel terecht kunt voor meubel restauratie en de restauratie van alle soorten metalen, zoals: lampen, beelden, koper enzovoorts? Kom voor meer informatie langs in onze antiekwinkel of bel/mail ons!

 

Let op: handelaren en wederverkopers geven we geen garantie.

Allerlei soorten antieke goederen in onze antiekwinkel

Binnenkort meer!!