Wie zit er achter Loohuis Antiek & Klokken?

Loohuis antiek, antiek winkel, antiek shop, antieke kasten, antieke dressoirs, antieke klokken, klokken winkel, klokken reparatie, klokkenmaker, geesteren, loohuis, antiekzaak

Historie

In de voormalige winkel en hal van "Brughoes Joop” aan de Denekamperweg 30 is het uiterst plezierig vertoeven. Daar waar voorheen de eerste levensbehoeften lagen, staat nu een uitgebreid assortiment aan antiek en klokken. En een hal vol met tweedehands meubelen, ongerestaureerd antiek en curiosa. Een waar domein voor mensen die van antiek en klokken houden maar ook voor mensen die op zoek zijn naar goedkope en mooie tweedehands meubelen.

Hoe het begon..

Johan Loohuis nam destijds op het oudershuis de boerderij over en verdiende in eerste instantie als boer en vrachtwagenchauffeur de kost. Toerend door het hele land kwam hij als vrachtwagenchauffeur af en toe 'n mooi meubeltje tegen waar hij nog wel brood in zag en zette dit aan de straat vlakbij zijn huis. "Loat oons jong eff'n dat keske ophaal'n an de stroat”, was daarna het geijkte telefoontje naar huis. Zo werd de inboedel steeds groter en de schuren te klein. Op markten in onder meer Weerselo bracht hij zijn waren aan de man. De handel in antiek en tweedehands meubelen breidde zich zo sterk uit dat voor marktverkoop geen tijd meer was. Loohuis had zijn weg gevonden. En zijn vrouw Toos ondersteunde hem op de weg die hij was ingeslagen. Hij kreeg een volledige dagtaak aan de inkoop bij particulieren van meubelen, inboedels en verkoop aan handelaren en particulieren. Het boerenerf van Loohuis werd een bedrijfsterrein met volle schuren.

1992..


In 1992 kwam de v.o.f. Johan Loohuis met zijn zoon Marcel tot stand. Dat was aanvankelijk wel even wennen, vooral voor Pa. Niet dat hij geen hulp kon gebruiken, dat zeker. Maar hij had altijd alles zelfstandig gedaan en ineens moest er toch overleg en werkverdeling plaats hebben. Zoon Marcel ging zich steeds meer toeleggen op de verkoop, reparatie en restauratie van klokken, maar helaas waren er geen uitbreidingsmogelijkheden.


1997..

Zo kon in 1997 met de aankoop door Marcel en zijn vrouw Gea van het bedrijfspand aan de Denekamperweg 30 te Geesteren een wens in vervulling gaan. Een woonhuis met winkel voor de verkoop van antiek en klokken, een klokken-werkplaats en een grote hal voor tweedehands meubelen. Met ruime parkeergelegenheid en aan de provinciale weg, dus voor iedereen gemakkelijk te vinden. In 2002 is Johan met "pensioen” gegaan en heeft Gea zich meer verdiept in de branche. Zij ziet de winkel als een verrijking voor het bedrijf maar ook voor zichzelf. Samen met hun 4 kinderen hopen ze in de toekomst u dan ook als klant te mogen begroeten.

Nu!

Op dit moment is Marcel aan het werk als vader, opa en klokkenmaker bij Loohuis Antiek & Klokken. Hij heeft zelfs onlangs van een antieke 18e-eeuwse pendule een moderne klok gebouwd in een moderne industriële stijl. Op deze manier wordt de kwaliteit van het oude gecombineerd met de stijl en trends van nu. Zijn vrouw Gea zit ook niet stil en is niet alleen oma en moeder, maar ook pedicure (Voetentijd Gea). Tevens maakt zij Tiffany en glas-in-lood ramen en raamhangers onder de noemer: Glas-Art Gea. Bij de workshopboerderij in Saasveld geeft zij daarnaast nog workshops op het gebied van glas-in-lood, tiffany en glas-in-randlood. Twee bezige bijtjes kun je wel zeggen! Toch zullen zij voor jou tijd maken. Je bent dus altijd welkom in de antiekwinkel voor meer informatie, om even rond te kijken of voor een gezellig praatje!