Antieke hangklokken

Bekijk hier ons assortiment oude en antieke hangklokken of ga terug naar de vorige pagina of naar de startpagina van de webshop.

 

Nog lang niet alles staat online zoals je misschien snapt, want in onze antiekwinkel hebben wij een aanbod van wel meer dan 250(!) klokken. Hier zie je dan ook een kleine selectie, die steeds zoveel mogelijk aangevuld zal worden. Kom daarom vooral een keer langs in onze antiekwinkel te Geesteren (O)!


Comtoise klokken

» EXCLUSIEF BIJ LOOHUIS ANTIEK & KLOKKEN «

Alleen bij ons, helemaal handgemaakt! Wat een vakwerk van klokkenmaker Marcel, want hij heeft antieke (18e eeuwse) comtoises getransformeerd tot moderne, industriële klokken. Je kunt door de glazen behuizing het uurwerk mooi zien zitten. Ze zijn er nu al in meerdere varianten. Bekijk het zelf eens via de website of kom een keer gezellig langs!

 

Wees er snel bij, want er is veel belangstelling voor deze klokken.

Compleet doorzichtige antieke, maar toch moderne en industriële comtoise

Compleet doorzichtige industriële comtoise. Slag om het half uur. Goedlopende klok. Klok word verkocht met garantie. Met de hand omgebouwd naar een exclusieve klok, nergens anders verkrijgbaar dan bij Loohuis Antiek & Klokken!   VERKOCHT

€ 1.750,00

 • Uitverkocht

Getransformeerd: antieke comtoise naar moderne, industriële comtoise

Antieke comtoise omgebouwd naar een industriële klok. Klok is compleet nagekeken en word verkocht met garantie. We praten hier over een antieke comtoise van rond 1880 met slag om het half uur. 

€ 1.750,00

€ 1.250,00

 • Beschikbaar

Van antieke comtoise, naar stoere, doorzichtige hangklok

Zeer mooie comtoise met het slag om het half uur op een grote bel. Leeftijd van de klok is rond 1880. Tinnen wijzerplaat. Weekloper met spillegang. Twee gewichtjes aan de linkerkant zijn voor de wekker. Wekker is instelbaar door de draaischijf in het midden achter de wijzers. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

€ 0,00

 • Uitverkocht

Antieke comtoise klokken

Antieke Haan comtoise

Deze comtoise dateert van ca 1800. De afmetingen zijn: 25 cm breed, 17 cm diep en 170 cm hoog met slinger en 38 cm hoog zonder de slinger. Het uurwerk is 7-daags met halfuurs slag op bel.  Mooie holle emaille wijzerplaat op ijzeren gesmeede kast met haan ornament.  Deze klok staat op een ijzeren stoel. Deze zijn in diverse uitvoeringen bij ons te verkrijgen. Echter kan de klok ook zonder stoeltje opgehangen worden. 

Antieke Haan comtoise

€ 1.750,00

 • Beschikbaar

Antieke Comtoise

Deze comtoise, type Pauw, dateert van ca. 1880 en is 28 cm breed, 16 cm diep, 48 cm hoog en 160 cm hoog incl. slinger.  Het uurwerk is 7-daags met half uur slag op bel.  Fraaie Emaille wijzerplaat op ijzeren gesmede kast met latoenkoperen voorstelling van een pauw.

comtoise pauw

€ 750,00

 • Beschikbaar

Antieke Mini Comtoise

Deze mini comtoise dateert uit 1880 en is maar 38 cm lang. De wijzerplaat heeft een diameter van 18 cm  en is 10 cm diep. Uurwerk is 3 daags met slag om het halve uur op bel. Emaille wijzerplaat met messing rand. 

antieke Mini comtoise

€ 1.495,00

 • Beschikbaar

Antieke Luikse meidenklok

Deze luikse meidenklok dateert uit 1850 en heeft een diameter van 30 cm.  De diepte is 17 cm. Totale lengte is 110 cm. De kast is van metaal met een glazen wijzerplaat. met messing rand. Loopwerk is 30 uurs met wekker. Signatuur: J.P.Hans Liege

Luikse meidenklok J.P.Hans Liege

€ 1.250,00

 • Beschikbaar

Antieke Luikse meidenklok

Deze luikse meidenklok dateert uit ca. 1880 en heeft een doorsnee van 33 cm. De diepte is 18 cm. Totale lengte is 110 cm. Deze kast is van gesmeed metaal met glazen wijzerplaat met messing rand.  Dertig uurs loopwerk. Geen slag. Wel wekker. Signatuur: Chotte=Gillis a Herstal

Luikse meidenklok

€ 0,00

 • Uitverkocht

Antieke stations comtoise klok

Deze antieke stations comtoise klok uit circa 1860 heeft een slag om het uur en loopt erg goed. De wijzerplaat is helemaal gaaf en gesigneerd. De harp slinger is deukvrij. Kortom: deze antieke stations comtoise is in perfecte staat!

 

 

€ 1.950,00

 • Beschikbaar

Haan comtoise klok

Vroege haan comtoise, achterloper. Origineel en in zeer goede staat! Slag om het half uur op een bronzen bel. Periode 1780. Omkijkende haan met twee hennetjes met bolle plaat. Spillegang uurwerk.

€ 0,00

 • Uitverkocht

Antieke Friese staartklokken

Antieke Bergische wandklok

Zeer zeldzame 'Bergische wandklok' van ca. 1700 in perfecte staat. De klokkast is van eiken en binnenin bevindt zich een groot ijzeren uurwerk. De klok heeft een ijzeren belijmde plaat met zwart fluweel en een tinnen wijzerplaat. De antieke wandklok heeft een belslag op het hele uur.

Bergische wandklok

€ 2.750,00

 • Beschikbaar

Antieke lantaarnklokken

Antiek Normandische lantaarnklok

Deze mooie lantaarnklok dateert uit 1780 en heeft een fraaie aardewerken { Fayence} wijzerplaat. Diameter is 25 cm.  20 cm diep en de totale lengte is 120 cm.  Uurwerk is 30 uurs met slag op bel op hele en halve uur. 

Normandische lantaarnklok

€ 1.550,00

 • Beschikbaar

Antieke Zweedse lantaarnklok

Deze Zweedse antieke lantaarnklok komt uit 1753 en is in perfecte staat. Zijn retro uitstraling maakt deze klok weer helemaal hip in deze tijd. De lantaarnklok heeft een slag om het hele uur, met een bel. Voor meer informatie of voor de prijs van de lantaarnklok, neem dan contact met ons op of kom langs in de winkel!

 

 

€ 1.350,00

 • Uitverkocht

Antieke regulateur klokken

Duitse gewichten regulateur

Antieke Duitse gewichten regulateur

Deze duitse regulateur dateert uit ca 1880 en is gemaakt van eikenhout. Zeer fraai geslepen glas in koper.  De kast is 98 cm hoog, 34 cm breed en 14,5 cm diep. Wijzerplaat is gemaakt van koper met een verzilverde rand. Hij heeft een 7-daags loopwerk met slag op halve uur op gong.  Signatuur: Gustav Becker

€ 975,00

 • Uitverkocht

Duitse gewichten regulateur

Duitse gewichten regulateur.

Deze antieke duitse regulateur dateert uit ca. 1880 en is gemaakt van eikenhout.  Zwart gekleurd. De kast is 96 cm  hoog, 31 cm breed en 13 cm diep. Wijzerplaat is van emaille met secondewijzer.  Hij heeft een 7-daags loopwerk met slag op half uur op gong. Signatuur: Gustav Becker.

€ 1.250,00

 • Uitverkocht

Duitse gewichten regulateur

Antiek duitse gewichten regulateur

Deze duitse regulateur dateert uit ca 1880 is gemaakt van eikenhout.  Fraai geslepen glas in koper. De kast is 104 cm hoog, 35 cm breed en 16 cm diep. Wijzerplaat is gemaakt van koper met verzilverde cijferring. Hij heeft een 7-daags loopwerk met slag op halve uur op gong. Signatuur: Gustav Becker.

€ 975,00

 • Uitverkocht

Kleine, modern ogende antieke regulateur

Mooi klein regulateurtje. Hoogte 45cm, breedte 23cm, diepte 13cm. Het is een Weekloper zonder slag. Zeer mooi antiek klokje. Leeftijd rond 1900. Uurwerk is compleet nagekeken en gereinigd door een echte vakman.

€ 0,00

 • Uitverkocht

Weense regulateur klok

Weense regulateur. Leeftijd rond 1860. Geen slagwerk. Centrale seconde wijzer, zeer zeldzaam. Kast: donker mahonie, noten kleur. Zeer mooie klok. Loopt goed en ziet er perfect uit. Hoogte 100cm, breedte 34cm en diepte 18cm.

€ 1.250,00

 • Uitverkocht

Antieke stoelklokken