Antieke hangklokken

Bekijk hier ons assortiment oude en antieke hangklokken of ga terug naar de vorige pagina of naar de startpagina van de webshop.

 

Nog lang niet alles staat online zoals je misschien snapt, want in onze antiekwinkel hebben wij een aanbod van wel meer dan 250(!) klokken. Hier zie je dan ook een kleine selectie, die steeds zoveel mogelijk aangevuld zal worden. Kom daarom vooral een keer langs in onze antiekwinkel te Geesteren (O)!


Comtoise klokken

» EXCLUSIEF BIJ LOOHUIS ANTIEK & KLOKKEN «

Alleen bij ons, helemaal handgemaakt! Wat een vakwerk van klokkenmaker Marcel, want hij heeft antieke (18e eeuwse) comtoises getransformeerd tot moderne, industriële klokken. Je kunt door de glazen behuizing het uurwerk mooi zien zitten. Ze zijn er nu al in meerdere varianten. Bekijk het zelf eens via de website of kom een keer gezellig langs!

 

Wees er snel bij, want er is veel belangstelling voor deze klokken.

Antieke comtoise omgebouwd naar industriële klok

Klokkenmaker Marcel is een echte vakman en dat is zeker te zien aan deze klok. Marcel heeft namelijk een antieke comtoise uit circa de 18e eeuw omgebouwd tot een heuse industriële klok, helemaal met de hand. De comtoise heeft een slag om het half uur (op bel) en loopt erg goed. De perspex glazen klokkast zorgt ervoor dat je het uurwerk kunt zien lopen, geweldig toch?! Neem voor meer informatie vooral contact met ons op!

Industriële comtoise

€ 1.750,00

 • Uitverkocht

Compleet doorzichtige antieke, maar toch moderne en industriële comtoise

Compleet doorzichtige industriële comtoise. Slag om het half uur. Goedlopende klok. Klok word verkocht met garantie. Met de hand omgebouwd naar een exclusieve klok, nergens anders verkrijgbaar dan bij Loohuis Antiek & Klokken!

€ 1.750,00

 • Beschikbaar

Getransformeerd: antieke comtoise naar moderne, industriële comtoise

Antieke comtoise omgebouwd naar een industriële klok. Klok is compleet nagekeken en word verkocht met garantie. We praten hier over een antieke comtoise van rond 1880 met slag om het half uur. 

€ 1.750,00

€ 1.250,00

 • Beschikbaar

Van antieke comtoise, naar stoere, doorzichtige hangklok

Zeer mooie comtoise met het slag om het half uur op een grote bel. Leeftijd van de klok is rond 1880. Tinnen wijzerplaat. Weekloper met spillegang. Twee gewichtjes aan de linkerkant zijn voor de wekker. Wekker is instelbaar door de draaischijf in het midden achter de wijzers. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

€ 1.750,00

 • Beschikbaar

Antieke comtoise klokken

Antieke stations comtoise klok

Deze antieke stations comtoise klok uit circa 1860 heeft een slag om het uur en loopt erg goed. De wijzerplaat is helemaal gaaf en gesigneerd. De harp slinger is deukvrij. Kortom: deze antieke stations comtoise is in perfecte staat!

 

>>Prijs op aanvraag<<

€ 9.999,99

 • Beschikbaar

Haan comtoise klok

Vroege haan comtoise, achterloper. Origineel en in zeer goede staat! Slag om het half uur op een bronzen bel. Periode 1780. Omkijkende haan met twee hennetjes met bolle plaat. Spillegang uurwerk.

€ 1.850,00

 • Uitverkocht

Antieke Friese staartklokken

Antieke Bergische wandklok

Zeer zeldzame 'Bergische wandklok' van ca. 1700 in perfecte staat. De klokkast is van eiken en binnenin bevindt zich een groot ijzeren uurwerk. De klok heeft een ijzeren belijmde plaat met zwart fluweel en een tinnen wijzerplaat. De antieke wandklok heeft een belslag op het hele uur.

Bergische wandklok

€ 2.750,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen

Antieke lantaarnklokken

Antieke Zweedse lantaarnklok

Deze Zweedse antieke lantaarnklok komt uit 1753 en is in perfecte staat. Zijn retro uitstraling maakt deze klok weer helemaal hip in deze tijd. De lantaarnklok heeft een slag om het hele uur, met een bel. Voor meer informatie of voor de prijs van de lantaarnklok, neem dan contact met ons op of kom langs in de winkel!

 

>>Prijs op aanvraag<<

€ 9.999,99

 • Beschikbaar

Antieke regulateur klokken

Kleine, modern ogende antieke regulateur

Mooi klein regulateurtje. Hoogte 45cm, breedte 23cm, diepte 13cm. Het is een Weekloper zonder slag. Zeer mooi antiek klokje. Leeftijd rond 1900. Uurwerk is compleet nagekeken en gereinigd door een echte vakman.

€ 450,00

 • Beschikbaar

Weense regulateur klok

Weense regulateur. Leeftijd rond 1860. Geen slagwerk. Centrale seconde wijzer, zeer zeldzaam. Kast: donker mahonie, noten kleur. Zeer mooie klok. Loopt goed en ziet er perfect uit. Hoogte 100cm, breedte 34cm en diepte 18cm.

€ 750,00

 • Beschikbaar

Antieke stoelklokken

Twentse antieke stoelklok

Twentse stoelklok, slag om het half uur. Deze klok is van rond 1800. Maker is vermoedelijk: Willem Ringelberg te Vorden.

€ 2.750,00

 • Uitverkocht